Welkom

In deze blog neem ik je mee tijdens mijn beeldende zoektocht.
Ik blog over alle ontdekkingen, ervaringen, maar ook over de moeilijkheden welke ik tegenkom tijdens mijn beeldende proces op weg naar nieuw beeldend werk.


Marieke Smink
beeldend kunstenaar

vrijdag 9 november 2012

Toestemming

Yes!
Ik heb toestemming om in een verzorgingstehuis voor mensen met dementie te gaan observeren, fotograferen en tekenen.
Het begint nu eindelijk meer vorm te krijgen...

De 22e begin ik...


Binnenkort zal er enkele ochtenden een beeldend kunstenaar aanwezig zijn op de groepen, om tekeningen en foto’s te maken van onze bewoners. Het betreft Marieke Smink, ze maakt schilderijen, voornamelijk in textiel.

Onlangs is Marieke begonnen met een nieuw beeldend proces. Onderdeel hiervan is het registreren d.m.v. fotografie en tekeningen van mensen met dementie. Deze foto's zullen alleen gebruikt worden tijdens haar werkproces, het is dus niet de bedoeling om de foto's op enige wijze openbaar te maken.
Wel kan het zijn dat de foto's of delen hiervan gebruikt worden voor omzetting naar een tekening of schilderij. Marieke houdt ook een blog bij ( http://kunstenstijl.blogspot.nl ) waarin ze verslag doet van haar beeldende proces, ervaringen, werkproces en experimenten (maar ze plaatst er nooit foto's en namen op van derden zonder hun uitdrukkelijke toestemming). Mocht u ge├»nteresseerd zijn dan kunt u deze blog volgen.

Indien u bezwaar heeft dat Marieke Smink tijdens deze (± 4) ochtenden uw partner/familielid tekent of fotografeert, kunt u dat op de groep aangeven. Wij zullen er dan zorg voor dragen dat zij deze bewoner niet zal vastleggen op papier. Wanneer we voor 20 november niets van u hebben vernomen, gaan we ervan uit dat u geen bezwaar heeft.